je clown
/

de volgende stap

 

Welkom op onze Clowns Universiteit

 


Clownscursussen

2021
Vanwege werkzaamheden aan nieuwe voorstellingen en tussentijdse maatregelen door tante Corona, staan er op dit moment nog geen nieuwe cursussen gepland. Wil je op de hoogte worden gehouden wanneer meer bekend wordt, vul dan het contactformulier onder contact in (zie menubalk)

Informatie krijg je door het invullen van het contactformulier: zie onder de pagina 'contact' (of zie 'contact' in de menubalk).

Passie
Is je passie voor de clown zo groot dat je graag verder wil werken aan je clowns- en spelkwaliteiten? Dat kan als je beroepsmatig als clown werkt, daar plannen toe hebt of zo geboeid bent dat je ook zonder een beroepsmatige intentie verder wilt.

In de cursussen maken we een act of presentatie vanuit de motivatie om eigen spelkwaliteiten en clownstechnieken te verbeteren. Een spel- of clownsbasis is daarbij noodzakelijk. Wij begeleiden jou bij het vertalen van je verhaal naar het theatraal maken, om het vervolgens te toetsen aan het publiek in een theateraccommodatie. Open staan voor opbouwende kritiek en los kunnen laten van al aanwezige routines zijn daarbij voorwaarde.

Losse clownsworkshop

De drie docenten geven incidenteel ook aparte eenmalige workshops clown / spel vanuit diverse thema's. Denk aan: spelen met maskers, mime, dans en beweging, mimiek, samenspel etc.

Neem daarvoor contact op met Arno Huibers via a.h@on.nl 

Regie

Heb jij of jullie al een bestaande act of voorstelling en wil je deze graag verder uitwerken, dan kun je ook voor een of meerdere dagdelen een regie aanvragen. De regisseur zal vanuit de act die jij aanbiedt verder met jou (en je collega's) werken. De prijs ligt tussen € 225,- tot € 450,- per dagdeel (max 4 uur) en is afhankelijk van groepsgrootte, je eigen financiële mogelijkheid en professionaliteit van je act.

Docenten

Arno Huibers
'De wereld opnieuw ontdekken met de verwondering van een kind en dilemma's overwinnen met het inzicht van een clown.' 

Eric van der Steen
'De clown verstaat de nobele kunst van het niets doen maar ja...hoe hij of zij dat dan doet ? Dat is uniek !'

Geert Niland
'Het vermogen om te spelen met wat zich aandient; er is niks van het kind dat hij verloren heeft, mijn clown.'


Reacties

Mezelf aan publiek laten zien en twijfel overwinnen of ik oprecht kan spelen vanuit emotie; niet teveel bezig zijn met afspraken. Dit heeft me echt verder geholpen. - Kim

Ik heb het clown-zijn weer herontdekt. De waarde van de onwetendheid, de onbevangenheid en het ontwapenende wat een clown daardoor kan hebben. Het graag goed willen doen, maar daardoor juist eindeloos in de knoei raken. - Annemarie

Ik heb mijn eigen lijf als clown leren ontdekken. Het heeft me vrijer gemaakt, er hoeft niet altijd braafheid te zijn. Verbinding, de ander mee nemen in mijn spel. Klanken meer laten ontstaan vanuit het moment. - Jacqueline

 

Het tweede collegejaar heeft me een verdieping opgeleverd. Veel samenspel. Spelen en laten spelen. Steeds weer opnieuw faseren. Durven doen. Mijn mimiek met meer nadruk gebruiken. Mijn lijf en stem me laten helpen. Intensief en met plezier gewerkt aan een de verbetering van techniek met een leuke act voor drie als tastbaar resultaat. En nog steeds veel te leren. Met dank aan de gepassioneerde hoogleraren (Wim)

Het onderzoeken van lichaam en geest en tegelijkertijd dat proberen uit te schakelen, voor dat wat dan ontstaat. Fantastische begeleiding en vol nieuwsgierigheid en plezier met medespelers. Vertrouwen is een mooi toverwoord in de volgende stap! (Karin)

Voor mij was de opleiding een mooie kans om wat er al lange tijd aan wensen en ideeen in mijn hoofd en lijf zat, te gaan ontdekken met andere gelijkgestemden onder professionele begeleiding. (Yvonne)

Krachtiger voel ik me. Zelfverzekerder, ik kan meer dan ik denk. (Angeline)

I personally loved the style you have designed and gave the course. (Müge)

Het zicht op inhoud en vorm van mijn nieuwe show-in-ontwikkeling. Die stap heb ik gezet. (Hans)

Op vele momenten ben ik bevestigd in mijn opvatting dat minder meestal méér is. (Wim)